Creative Respite Up a Tree

May 11, 2010 by

Located at the base of a large pine tree behind a Los Angeles canyon residence, this hybrid office/studio/recreational getaway, the private place of respite for an artist and nature lover, blends beautifully into its green urban backdrop.

Though it’s only a modest 170 square feet perched twelve feet off the ground, The Banyon Drive Treehouse makes use of an efficient plan that allows for a studio/living space and toilet room.

The team, Christopher Kempel and Bridget Zimniski of Rockefeller Partners, selected the deep-oiled wood siding, mahogany windows, and a Rheinzink roof for their natural qualities and rich color palette.


Steps lead to an outdoor shower.


An office au nature.

Photography: Eric Staudenmaier

4 Comments »

  1. Victoria Lyon said:

    I want one!!!

    — May 12, 2010 @ 05:53

  2. Barbara said:

    This is so lovely, such an efficient use of space – brilliant!

    — May 12, 2010 @ 09:14

  3. Urban Dirt Girl said:

    WOW!!! I mean WOW! I have always wanted a tree house but this is something else. Its incredible. M

    — May 12, 2010 @ 11:55

  4. Spiral Staircase for Trees Pingback said:

    […] into nostalgic childhood memories of treehouses and summer days exploring, climbing, and trespassing, 2015 Royal College of Art graduates Thor ter […]

    — July 2, 2015 @ 13:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

The freshest innovative and eco-friendly designs, trends, and ideas for urban gardens and stylish small places.

Visit Robin Horton @UrbanGardens's profile on Pinterest.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com